Syed & Aida Fotopages

By: Syed

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Nov-2009 22:06 Email | Share | | Bookmark
Autumn 2009

Autumn 2009 maybe the last autumn for us....Ada kalanya sayang nak tinggalkan bumi UK especially bila sampai musim ini......musim paling cantik dalam semua musim even to some people spring lebih cantik....but we still love autumn.......






Autumn at Alexandra Park Manchester......will be in our memory forever......


Monday, 19-Oct-2009 22:52 Email | Share | | Bookmark
Musim Pun Berganti......Autumn 2009

Nothing much to write......sudah masuk musim autumn....Daun2 sudah mula kuning....Coat2 tebal akan dikeluarkan semula dari wardrobe.... Cantik sangat2 musim ini......We love to capture the moments during autumn......









Tuesday, 6-Oct-2009 13:27 Email | Share | | Bookmark
Beraya di Perantauan - Manchester 2009


Salam semua......Masih dalam bulan Syawal...belum terlambat utk ucapkan Salam Aidil Fitri buat semua rakan2 fp & bloggers. Sepertimana tahun2 sebelum, Hari Raya pertama kami bersolat ramai2 di Dewan Cheetham Hill Community School. Lepas solat raya, kami adakan open house kat rumah. Tahun ni pulak kebetulan Aidil Fitri jatuh on Sunday jadi ramailah ambil kesempatan buat open house. Menu kat rumah....nasi tomato, ayam masak merah, dalca daging & air asam for our guests. Gembira, terharu....tak terucap dengan kata2 menerima kunjugan rakan2 dari awal pagi hinggalah midnight.

Walaupun jauh dari sanak saudara di Malaysia, Aidil Fitri di Manchester lebih meriah kalau nak dibandingkan di Malaysia. Mungkin sebab tak ada program raya di TV, jadi aktiviti kami ialah melawat semua rumah yang adakan open house & makan juadah raya. Tradisinya, open house ini berlarutan sampailah tamatnya Syawal. Hampir every weekend ada saja open house & kalau dah berjumpa tak lepas dari bergambar ramai2...kerana ini akan menjadi kenangan sepanjang kami di sini dan itulah juga kenangan Aidil Fitri yg tak mungkin akan kami lupakan bila balik ke Malaysia nanti. Enjoy our pictures....












Bersyukur sangat2 kepada Allah.....dari bermulanya Syawal dan sepanjang open house sana sini....cuaca sekitar Manchester terang benderang....cuma kadang kala angin sepoi2 menghembus nyaman dan aman. Kesempatan ini kami guna sepenuhnya mengunjungi rakan2 yg menjemput untuk sama2 beraya








For us.....they are our friends, they are our families....Apa lagi yg dapat kami ubati hati yg lara rindukan sanak saudara yg jauh di mata.....Cuma kemeriahan bersama di Aidil Fitri ini saja dapat menghilangkan kerinduan pada tanah air dan sanak saudara.......







Salam Aidil Fitri.......


Friday, 18-Sep-2009 19:50 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidil Fitri

Untuk kali ke 3 kami masih lagi beraya di perantauan. Sedih ....jangan cakaplah....teramat sedih. Rindu pada suasana menyambut raya di Malaysia. Bukanlah rindu sangat pada masakan atau makanan di sana....tetapi lebih rindu pada Mak Tok, Nafis, Aman Didi, Aman Jojo, Afiq, Siti, Nurul, Aiman, Aunty Yati & Aunty Ana & semua saudara mara & rakan2 di Malaysia. Beraya di perantauan tidak kurang meriahnya......tetapi kemeriahan itu tidak sama sepertimana beraya bersama sanak saudara.

Sepertimana biasa Mama & Walid akan mengadakan rumah terbuka selepas solat Aidil Fitri. Hanya itulah saja yang akan menghilangkan kerinduan kami kepada tanahair dan sanak saudara bila mendapat kunjungan dari rakan2 di sini.......

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan Salam Aidil Fitri kepada sahabat2 fotopages Maaf Zahir dan Batin. Semoga Aidil Fitri kali ini akan memberi seribu kenangan kepada semua.........





Monday, 10-Aug-2009 21:10 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Chester...

Almost 3 weeks dah trip to Chester ni berlalu...sepertimana biasa...malas tahap gaban pun ada lately ni.....busy like bees pun ada....Bertangguh2 nak masukkan gambar dalam fp ni... Ok now...kita bercerita bab jalan-jalan ke Chester.....

One Saturday morning....cuaca amatlah menarik, sunny spell....Aiman, bestfriend Najib & Najib is going back to Malaysia for good ....Kiranya visit to Chester minggu ni purposely untuk Aiman...nak spend time dengan Aiman & action2 Aiman with Najib, Nabil & Amirul. Around pukul 9.30 pagi dah bersiap utk bertolak ke Chester together with Aunty Izan (Aiman's family) & Uncle Latip kawan Walid pun join sama. Uncle Latif kerja di Montreal, his family still in UK...Kali ni Uncle Latif cuti panjang...so dia pun ambil peluang nak ikut our trip to Chester.

Even Chester hanyalah 1 hour journey from Manchester, this is our first visit there. Chester is a wall city...City Centrenya dikeliling oleh tudor building...rasa macam lain dari tempat2 lain di England bila berada di tengah2 city centre Chester. Cantik sangat Chester ni. Mula2 sampai kami terus picnic kat park....isi perut, biarkan kanak2 main2 & lepak2...agak2 almost 2 hours kat park barulah bergerak ke City Centre. Namanya pun City Centre kan....? Mama, Aunty Izan & Aunty Ucu tak lepaslah juga peluang meninjau2..., jamu mata..., hehehehe....Then bila dah penat masuk keluar kedai...we head on ke Queens Park...kat situ ada titi gantung....ada boating...cuma badan dah penat sangat nak `berboating'...just lepak2 ja kat tepi sungai....The 2 boys really enjoy their day with Aiman....especially bila Aiman mulakan `cakap2 German' dia tu...Najib said `unforgettable Aiman...' Sampai rumah kul 8.00 malam...terus..zzzzzzzz.....

Enjoy our picas......










[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net